Sofraların vazgeçilmez içeceklerinden biri olan çay, hazırlanırken püf noktalarına dikkat edilmesi gereken bir lezzettir. Farklı kültürlerde farklı demleme şekilleri olan çayın lezzeti kadar, rengi ve kıvamı da oldukça önemlidir. Çay tiryakileri iyi demlenmiş çayı hemen fark ederken, çayın lezzeti de demlenmesine özen gösterilmesiyle artar. ‘Tavşan kanı’ deyimiyle tabir edilen çayın en lezzetli halini hazırlamak için birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen Seylan çayı Mevlana Çay aroması, rengi ve lezzetiyle çay severlerden tam not alıyor. Peki iyi çay nasıl demlenir? İşte size bazı tüyolar;
Çayın kalitesine dikkat edin
Öncelikle çayın kalitesine dikkat edilmelidir. Unutmayın ki iyi çay demlemenin yolu kaliteli ve sağlıklı çay kullanmaktan geçer. Mevlana Goran Tea, tozdan arındırılmış ve doğallığı korunarak kurutulmuş çay yapraklarını sofranıza getirir. Mevlana Seylan çayı kullanarak sohbetlerinize eşlik edecek ‘tavşan kanı’ çaylar hazırlayabilirsiniz.
Mevlana çayla suyun buluşmasında nelere dikkat edilmeli?
Özenle toplanan Mevlana çay yapraklarının suyla buluşması mükemmel bir renge sahip, lezzetli bir çaya ulaşmanızı sağlar. Çay demlerken kullanacağınız suyun kireçsiz olması önemlidir. Kaynattığınız suyun biraz dinlenmesi de çay demlerken dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir. Kaynamış ve birkaç dakika beklemiş suyla Mevlana Çayı artık buluşturabilirsiniz.
Çay demlemenin iki yöntemi
Çay demlerken çay tiryakilerinin üzerinde anlaşma sağlayamadığı iki çok kullanılan yöntem vardır. Farklı damak tatlarına hitap eden bu demleme şekillerinin her ikisi de Mevlana çayın lezzetini yakalamanızda tercih edilebilir.
Birinci yöntem: Çay demleme yöntemlerinden en çok kullanılanı, demliğe konan çay yapraklarının üzerine su eklenmesi ile yapılan demlemedir. Bu yöntemle demlenen çayın daha iyi olduğunu iddia edilirken, kaynamış suyun yavaş yavaş çay yapraklarını yakmadan eklenmesi dikkat edilmesi gereken yöntemdir.
İkinci yöntem: Çay demlemede kullanılan diğer bir yöntem ise aslında birinci yöntemin tam tersidir. Çay severler biraz daha sabır gerektiren bu yöntemle daha iyi bir dem elde edildiğini belirtir. Bu yöntem demlemede kaynamış ve birkaç dakika beklemiş suyun üzerine Mevlana çay eklenerek yapılan demlemedir. Bu yöntemde çay yaprakları yavaş yavaş ıslanarak dibe çöker. Bu yöntemde demlenme süresi biraz daha uzun sürmektedir.
Her iki demleme şekli de kullanılarak doğal lezzet Mevlana Seylon Tea lezzetine ulaşabilirsiniz. Rengi, demi, kokusu ve lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz Mevlana çayı güvenle içebilirsiniz.