Farklı çeşitleri ve demleme şekilleriyle dünyanın en çok içilen içeceklerinden biridir çay. Dünyada önemli bir içecek kültürü olan çayın, farklı yöntemlerle demleme şekilleri bulunurken, birçok kültürde sütlü çay tercihi öne çıkmaktadır. Sohbetlerin, buluşmaların ve ikramların vazgeçilmez içeceği Seylan çayı, hem soğuk hem de sıcak demleme ile zevkle içilebilirken, sütlü çayda da lezzetinden ödün vermez. Mevlana Seylan çayı yumuşak içimi, lezzeti ve kalitesiyle farklı damak tatlarına hitap ediyor. Sıcak ve soğuk demlemede, mükemmel tat ve renkle bilinen Seylan çayını, sütlü denemenizi tavsiye ediyoruz. Sütlü çayın tadına aşina olanlar için oldukça lezzetli bir seçenek olacak sütlü Seylon çayı, bu tadı merak edenler için denenmesi önerilen bir lezzet.
Sütlü Seylan Çayını günün her saatinde zevkle için
Çay geleneksel lezzetlerin başında gelirken, zengin fakir ayırt etmeden herkesin sofrasına ve muhabbetine eşlik eden bir içecek. Kahvaltıların olmazsa olmazı, günün her saatinde içilebilen ve farklı demleme yöntemleri olan çay, başlı başına bir kültür. Dünyanın birçok yerinden insanların severek tükettiği Mevlana Goran Tea, kışın içinizi ısıtırken, soğuk demleme yöntemleriyle kışın ferahlatan bir lezzet. Her mevsim farklı demleme yöntemleriyle hazırlanabilen Mevlana Seylan çayını sütlü denemediyseniz bu lezzeti kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Çayın kalitesi ile sütün birleşmesi, Seylan çayını hem lezzetli hem de besleyici bir içeceğe dönüştürüyor.
Doğal Seylan çay lezzeti
Mevlana çay ile demlediğiniz çaya süt ekleyerek lezzetli, yumuşak bir aromaya sahip ve besleyici bir içeceğe sahip olabilirsiniz. İngilizlerin kültürüne yerleşmiş sütlü çay, günümüzde farklı ülkelerde birçok kişinin zevkle içtiği bir çay türüdür.
Sütlü Seylan çayı nasıl yapılır?
Lezzetli bir sütlü Seylan çayı hazırlamak için sizlere birkaç önerimiz olacak. Seylan çayını sütlü denemek için aşağıdaki yolu takip edebilirsiniz;
Öncelikle Mevlana Seylan çayını bir demlik içerisinde kaynamış ve dinlenmiş su kullanarak istediğiniz yoğunluk ve ölçüde demleyin,
Mevlana Ceylon tea ile buluşan suyun demlenme süresi 5 ila 10 dakika arasındadır.
Demlenme işlemi tamamlandıktan sonra bir kenarda istediğiniz sıcaklıkta hazırladığınız sütü, ister demlik içerisinde, isterseniz Seylon çayını bardağınıza koyduktan sonra ekleyebilirsiniz.
Süt yoğunluğunu damak tadınıza göre ayarlayarak, süt aromasının yumuşaklığını çayınızın lezzetiyle buluşturmuş olacaksınız.
Sütlü çay içerisindeki mineral ve protein miktarıyla besleyici bir çay tercihidir. Seylan sütlü çay ile öğünlerinizi zenginleştirebilir veya ara öğünlerde bu çayı tercih edebilirsiniz.