Limonlu çay içmeyenimiz yoktur. Özellikle limonun keskin ve mayhoş lezzeti doğal siyah çayın üstün aromasına mükemmel bir eşlik eder. Bugün sizlere limonlu siyah çayla ilgili 3 basit tarif vereceğiz.
Şeker yerine bal kullanacağımız bu tariflerimizde sabah kahvaltılarında ve günün her saatinde limonlu siyah çayın keyfini yaşayacaksınız. Evet, doğal siyah çayın lezzetini tam olarak almak istiyorsanız, denenmiş ve test edilmiş kolay tariflerimiz tam size göre..
Limon çayının ilk ne zaman yapıldığına dair belgelenmiş bir tarih yoktur, ancak limon Asya bölgesine özgü bir meyve olduğundan, bu çay çeşidinin kaynağının Asya bölgesi olması ihtimaldir.
Tarçınlı Limonlu Siyah Çay
6 bardak su
Mevlana Siyah Seylon çay 1 yemek kaşığı
Tatlandırmak için bal
Tarçın 1 çubuk
Limon 1, ince dilimlenmiş. Garnitür için ekstra olarak
- Büyük bir çaydanlık içine Mevlana Seylon Çayının yapraklarını, tarçın çubuğunu ve limon dilimlerini ekleyin.
- Malzemelerin üzerine sıcak su dökün.
- Beş dakika demlenmesi için bir kenarda bekletin.
- Süzün ve yanında limon dilimleri ile servis yapın.
Klasik Limonlu Siyah Çay
3 Bardak Su
Mevlana Siyah çay 1 yemek kaşığı
Limon dilimleri 12 adet
İsteğe göre tatlandırmak için bal
- Çaydanlığa doğal suyumuzu ekleyerek kaynatıyoruz.
- Çay yapraklarını bardağa koyup üzerlerine sıcak su döküyoruz. 2-3 dakikalık demlemeye bırakıyoruz.
- Servis yapmak için her bir bardağa iki limon dilimi koyabiliriz. Bardağın yarısını demlikteki çayla, kalanını ılık suyla dolduruyoruz.
- Dileğe göre balla tatlandırabilirsiniz.
Kakuleli Safranlı Siyah Çay Tarifi
6 bardak su
2 Çay Kaşığı Mevlana Seylan çayı
Kakule 4 bakla
Tarçın 2 parça
Limon suyu 4 çay kaşığı
Safran, birkaç tel
Tatlandırmak için bal
- İlk önce kakule ve tarçını havanda eziyoruz. Üzerlerine su ekip ısıtıyoruz.
- Su kaynayınca çay yapraklarının üzerine döküyoruz.
- Limon suyu ve safranı ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis yaparken tatlandırmak için bal ekliyoruz.
Biraz lükse kaçan bir çay olan bu Seylon çaylı tarifimizde safran da var. Hindistan’ın Malabar bölgesinde ortaya çıkan ünlü bir öğle yemeği sonrası çayı olarak bilinir. Ferahlatıcı, hafif ve ağır bir yemekten sonra damağı temizler. Bu çayın tatlandırması için bal yerine uzun süreler hurma kullanıldığı da bilinmektedir.
Kış aylarının vazgeçilmezi olan limonlu çayları hazırlamak bu kadar kolay. Afiyet olsun… Bu lezzet için Mevlana Seylan Çayına ulaşmak da artık çok kolay. Mevlana Seylon Çayı çok yakında Türkiye’de…