Seylan Çayı En Lezzetli Nasıl Demlenir?

Seylan cay çeşidinin ne kadar yaygın bir şekilde tüketildiğini hepiniz biliyorsunuz. Kaliteli çay arayışında olanların ilk tercihleri arasında yer alan Seylan çayı, diğer bir adı ile Ceylon cay özellikleri nedir? Bu çayı bu kadar lezzetli kılan özelliğini merak edenler için bazı bilgiler vermek istiyoruz. Demlendiğiniz çayın damağınızda bıraktığı his sizi mutlu eden nitelikteyse, o çay kaliteli bir çaydır. Bu hissi yaşamak için de Mevlana çay markasına ait Seylan çayının tadına bakmanızı öneriyoruz. Sri-Lanka çayı olarak bilinen Seylan ya da diğer ismi ile Ceylon çayı, Sri-Lanka adasının Ceylon olan diğer adından gelmektedir. Seylan cay çeşidinin bu kadar lezzetli bir şekilde tüketilmesi için demlenmesi de büyük dikkat gerektirmektedir. Seylon tee ve Ceylon tee olarak satışa sunulan Mevlana Çay markasının demleme sırrını sizlerle paylaşmak istedik.

Seylan çayını demlediğinizde yumuşak içimli bir tat elde etmek için aşağıda yer verdiğimiz püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Çayınızı Nasıl Demlemelisiniz?

Her bir bardak çay için bir tatlı kaşığı kadar Mevlana Seylan çayını, seramik ya da cam demliğe ekleyin ve üzerine de sıcak suyu ilave edip 15-20 dakika kadar demlendirin. Çayınız demlendiğinde içime hazır hale gelecektir. Çayın lezzetli olması için cam ya da porselen demlik kullanmanızı öneriyoruz.

Zamanı ve sıcaklığı doğru belirlemek önemli!

Çayın ne kadar uzun sürede demleneceği konusuna çok dikkat etmelisiniz. Öncelikle, çayı demleyeceğiniz suyun taze, kaynamış içme suyu olması gerektiğini bilmelisiniz. Demlenmesi için beklemeniz gereken ideal süre ise 15-20 dakika arasındadır. Bazı kişilerin saatlerce beklediğini duyuyoruz, bu kadar uzun süre beklemek çayınızı acı yapacaktır.

Sevdiğiniz Mevlana Goran Tee markasına ait çayınızın tadına varmak için yukarıda yer verdiğimiz püf noktalara dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Böylece siz de muhteşem lezzette bir çay keyfi yaşamış olacaksınız. Çayınızın içine şeker koyarak tüketebileceğiniz gibi, bal ekleyerek de tüketebilirsiniz. Tavsiyemizi söylemek istersek; şeker kullanılacaksa çok az olmalı ya da bal kullanılmalıdır.