Seylan Çayı İçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ceylon cayi ya da diğer adıyla Seylan cayi olarak bilinen bu lezzet, Türk halkının alışkın olduğu Karadeniz çayından biraz farklı bir tada sahiptir. Sri Lanka’da bulunan Ceylon adasında yetişen çay bitkilerinin özenle toplanması sonucu hazırlanan bu çay, Karadeniz çayına göre daha koyu renkli ve daha serttir. Çay içerken bunu derinden hissetmek isteyenlerin vazgeçemediği bir lezzet olarak tanımlayabiliriz.

Ceylon Çayı Nasıl Demlenir?

Goran Tee ve Mevlana Cay markası ile satışa sunduğumuz Seylan çayını demlemek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktalar arasında ilk dikkat etmeniz gereken çay miktarıdır. Her zaman kullandığınız demliğe Karadeniz çayından daha az yaprak koymanız gerekiyor. Eğer lezzetini tam olarak hissetmek istiyorsanız, demliğin porselen ya da cam olmasını öneriyoruz. Metal çaydanlıklarda demlenen çayların lezzeti, porselen ve cam demliklere oranla daha düşük seviyededir. Ceylon çayını demlerken su miktarına da önem vermelisiniz. Çayı demlerken tercih edeceğiniz suyun doğal kaynak suyu olmasını tavsiye ediyoruz.

Seylan cayini demleyip ilk servisi yaptıktan sonra, demlikte bulunan çay posasını çıkarıp sadece dem olarak bırakmalısınız. Eğer posasını çıkarmazsanız, bir süre sonra çay acılaşır ve içilemeyecek kıvama gelir. Sri Lanka çayı olan Ceylon tee, diğer standart çaylara göre daha özenle hazırlanıp tüketilmesi gereken bir çay türüdür. Eğer çaydan hakiki lezzeti almak ve damağınızdaki izi geçmesin istiyorsanız, bu püf noktalarına dikkat ederek en iyi çayı demleyebilirsiniz.

Ceylon tee Nasıl Satın Alınabilir?

Goran Tee ve Mevlana Tee markası ile satışa sunduğumuz Seylan çayını web sitemiz üzerinden sipariş verebilirsiniz. Tüm Avrupa ülkelerine gönderimi gerçekleştirilmektedir. Siz de bu muhteşem çay lezzetinden mahrum kalmak istemiyorsanız, web sitemiz üzerinden güvenle sipariş edebilirisiniz.